Politica Urbană a României
Primăria Suceava invită sucevenii să participe la un proces de consultare în cadrul elaborării primei politici urbane a României
 
Sucevenii pot semnala provocări și soluții pentru o viață mai bună în oraș
 
Locuitorii Municipiului Suceava, împreună cu cetățeni din întreaga țară, sunt invitați să participe la un proces amplu de consultare publică, derulat în cadrul proiectului „Elaborarea politicii urbane ca instrument de consolidare a capacității administrative și de planificare strategică a zonelor urbane din România ” (cod SMIS 129720, cod SIPOCA 711).
Politica Urbană reprezintă viziunea de dezvoltare urbană durabilă, incluzivă și rezilientă a României. Ea va stabili o agendă comună a autorităților publice de la nivel central și local pentru îmbunătățirea cadrului de dezvoltare urbană, prin furnizarea unui set de măsuri coerente și prin coordonarea și corelarea domeniilor sectoriale și a diferiților actori.

Consultarea cu cetățenii se desfășoară în cadrul platformei online citadini.ro. Aici pot fi trimise provocări urbane cu care se confruntă locuitorii celor 319 de municipii și orașe din România, precum și sugestii de adresare a acestor provocări și de îmbunătățire a calității vieții urbane din țară. În plus, cetățenii pot vota provocările și soluțiile urbane publicate pe platformă și se pot înscrie în Rețeaua Citadinilor, locul în care oamenii pasionați de dezvoltare urbană și practicienii în diverse arii ale domeniului se întâlnesc și contribuie la Politica Urbană a României. Tot pe citadini.ro sunt puse la dispoziție cele mai noi informații, analize și studii elaborate pe subiectul dezvoltării urbane în România.

Primăria Suceava încurajează sucevenii să acceseze această platformă și să contribuie prin semnalarea de provocări urbane cu care se confruntă, precum și prin recomandarea de soluții urbane ce pot îmbunățăți calitatea vieții în orașul lor.

Mai multe detalii la:

Inchide